Uudenlaista oppimisen iloa

Skype in the Classroom ja Muuvit Liikuntaseikkailu yhdistävät liikunnan, teknologian ja kansainvälisyyden.

Moovit_Skype

Uuden perusopetuksen opetussuunnitelman yksi keskeisistä periaatteista on kokemuksellisten, toiminnallisten ja yhteisöllisten työtapojen tuominen osaksi kaikkea oppimista. Oppimisen laajentaminen luokkahuoneen ulkopuolelle sekä lasten ja nuorten aktiivinen toimijuus tukevat näitä periaatteita. Tältä pohjalta Microsoft Skype in the Classroom ja Muuvit Liikuntaseikkailu ovat yhdistäneet voimansa ja haluavat tarjota oppilaille ja opettajille innostavan, liikunnallisen ja kansainvälisen ympäristön oppimista tukemaan.

Muuvitin tehtävänä on tehdä koulupäivästä liikunnallinen ja hauska. Muuvit Liikuntaseikkailussa oppilaat ansaitsevat pisteen jokaisesta liikunnallisesta 10-minuuttisesta. Kaikenlainen aktiivinen liikkuminen lasketaan – koulussa, kotona ja harrastuksissa. Liikuntapisteet kuljettavat luokkaa eteenpäin nettiseikkailussa ja pisteiden kerääminen tiimityönä koko luokan voimin nopeuttaa etenemistä seuraavaan seikkailuun.

Liikunta ja hauskanpito ovat parasta yhdessä, ja mitä suurempi ja monimuotoisempi porukka, sen mukavampaa yhteisestä ajasta tulee. Tässä kohtaa kuvaan astuu Skype in the Classroom, jonka ansiosta Muuvit-luokat eri puolella Suomea ja maailmaa voivat kommunikoida keskenään, tehdä virtuaalisia vierailuita tai vaikkapa haastatella eri alojen asiantuntijoita paikasta riippumatta.

Skype_in_classroom

 

Skype in the Classroomin ansiosta liikunta ja oppimisen ilo yhdistyvät uudella, aktivoivalla ja kansainvälisellä tavalla. Muuvit Liikuntaseikkailussa on mukana luokkia napapiiriltä Copacabanaan ja Skype in the Classroom –integraatiolla rakennetaan kansainvälisiä siltoja luokkien välille.

Skype in The Classroomin ja Muuvit Liikuntaseikkailun yhteistyö on erinomainen esimerkki siitä, kuinka teknologia aktivoi liikkumaan samalla kun edistetään kansainvälistä verkottumista ja laajennetaan oppimiskokemuksia. Ensimmäinen kokeiluversio valmistuu joulukuussa 2016 ja kouluille palvelu tulee avoimesti käyttöön keväällä 2017.

Lue lisää uudesta oppimisesta blogistamme!

Microsoft: Marianna Halonen marianna.halonen@microsoft.com, Muuvit: Mika Merikanto mika.merikanto@muuvit.com

 

 

Marianna_Halonen

Marianna Halonen | Twitter: @MariannaHalonen

Marianna Halonen vastaa Microsoftin oppilaitostiimissä pedagogisista ohjelmista. Hän on rakentanut vuosien ajan innovatiivisten opettajien ja oppilaitosten verkostoja. Verkostoissa jaetaan ideoita ja ajatuksia oppimisesta, opitaan uutta teknologian ja pedagogiikan yhdistämisestä sekä luodaan kansainvälisiä suhteita. Mariannan opettajataustasta nousee hänen halunsa kehittää pedagogiikkaa ja auttaa opettajia luomaan uusia tapoja tuomaan iloa ja innostusta oppimiseen.

Osallistu keskusteluun

1 kommenttia

Your email address will not be published. Required fields are marked *