Mainostaminen on tekniikkalaji

JCDecaux vapautti pilven avulla myyjät myymään ja asiakkaat ostamaan.

Kun näet mainoksen katukuvassa, asialla on todennäköisesti JCDecaux. Ranskalainen JCDecaux on maailman suurimpiin kuuluva ulkomainontaan keskittyvä yritys, joka on saavuttanut näkyvän aseman myös Suomessa.

JCDecaux on tehnyt hyvää tulosta ja kasvanut vauhdikkaasti viime vuosien ajan. Ulkomainonta on tehokas tapa tavoittaa asiakkaat. JCDecaux’n tavoitettavuus asiakkaiden suunnalta ei kuitenkaan ollut toivotulla tasolla; Mediatoimistoilla ei ollut kätevää keinoa pysyä kartalla JCDecaux’n mainoslaitteiden varaustilanteesta. Varaukset tehtiin meilitse tai puhelimitse, mikä teki kampanjoiden suunnittelusta ja toteuttamisesta tarpeettoman monimutkaista. Myynnin asiantuntijoille kasautuneet tehtävät olivat myös viemässä fokusta pois asiakkaalle eniten arvoa tuottavasta työstä; myynnistä.

Oli aika tehdä muutos. Organisaatiomuutoksen yhteydessä JCDecaux muotoili myös tilausputken uuteen uskoon. Uuden tilausportaalin tarkoitus oli kahtalainen: tehdä asiakkaiden työstä ja ostamisesta helpompaa ja toisaalta tehostaa tätä kautta sisäistä prosessia; palauttaa JCDecaux’n myynnin ammattilaiset omimmalle alueelleen.

Muutos nojaa vahvasti pilveen. Azure tekee JCDecaux’n portaalista joustavasti ja luotettavasti toimivan. Uudessa portaalissa koko prosessi tarjouspyynnöstä kampanjanhallintaan onnistuu käden käänteessä. Muutos on pantu merkille: neljä viidestä JCDecaux’n asiakkaasta on jo siirtynyt puhelin- tai meilitilauksista digitaalisen portaalin käyttäjäksi. Azureen rakennettu kampanjanhallinta-alusta mahdollistaa asiakkaalle tilauksien teon, livenä olevien kampanjoiden hallinnan, sekä mahdolliset muutokset. Seurauksena tästä on tietysti tehokkaampi ja hallitumpi myynti ja kampanjasuunnittelu. Onnistuneessa muutoksessa kumppanina toimi Kompozure.

Azure taipuu moneen. JCDecauxin tavoitteena on hyödyntää pilven voimaa jatkossa myös digitaalisisessa ulkomainonnassa. Päämääränä on hankkia uudella teknologialla uutta asiakaskuntaa ja tehdä ulkomainonta kaikille kiinnostavaksi. Visiona on ajaa prosessien automatisointia ja tehostamista helppokäyttöisillä itsepalvelutyökaluilla, jotka jaetaan Microsoft Azuresta sekä työntekijöille ja asiakkaille.

Uuden kiinnostavan piirteen toimialalle tuo myös ohjelmallinen ostaminen, jossa JCDecaux’lla on tulevaisuudessa kiinnostava maaperä valloitettavana. Tähän liittyy vahvasti myös nykyisen alustan muovaaminen ja kehittäminen entistä verkkokauppamaisempaan muotoon – tulevaisuudessa ulkomainontaa voi ostaa luottokorttia heilauttamalla, erilaisilla ostamisen alustoilla toimien tai JCDecaux’n palveluportaalista tilauksen tehden.

Katso koko tarina videolta

 

Lataa ilmainen e-kirja Up in the Cloud: Cloud as a Platform ja löydä sinulle sopivat mahdollisuudet pilvipalveluiden hyödyntämiseen.

 

 

Antti Alila | Twitter: @anttialila

Antti Alila toimii tuotepäällikkönä Microsoftin palvelinliiketoimintayksikössä vastuullaan pilvialustaratkaisut. Vapaa-ajalla Antti kuvittelee olevansa rakennusalan ammattilainen.

Osallistu keskusteluun

0 kommenttia

Your email address will not be published. Required fields are marked *