Pk-yritys hakee IT-järjestelmiltä nopeutta, resurssitehokkuutta ja tulevaisuuden turvaa

On palkitsevaa seurata, miten ennakkoluulottomasti pk-yrityksissä uudistetaan IT-ratkaisuja. Mikkeliläinen metallikoteloita teollisuuden tarpeisiin valmistava Casemet laittoi järjestelmänsä kerta laakista uusiksi. Nyt yrityksessä on kumppanina toimivan Altivon avulla totuttu nopeaan ja resurssitehokkaaseen toimintaan. Miksi tyytyäkään yhtään sen vähempään?

Casemet Oy on perheyritys, joka sai alkunsa yrityskaupan myötä vuonna 2016. Mikkelin tehtaalla valmistetaan 120 työntekijän voimin metallikoteloita teollisuuden vaativiin tarpeisiin. Tuotantolinjan läpi kulkee 1,2 miljoonaa kiloa terästä vuodessa, ja linjan loppupäästä puolestaan putkahtaa noin 200 000 erilaisin erityisominaisuuksin varustettua metallikotelorakennetta asiakkaiden käyttöön.

Casemetin konkreettinen haaste oli luoda pk-yrityksen tarpeisiin sopiva, toimiva IT-ympäristö nopeassa aikataulussa. Yritys halusi käyttöönsä uusinta teknologiaa ja sitä kautta tehokkuutta toimintaansa. Toiveissa oli esimerkiksi tiettyjen rutiinitoimintojen automatisointi. Kuten usein pk-yrityksissä, kustannukset haluttiin pitää kurissa ja omien resurssien tarve minimissä. Lisäksi kasvuyritykselle on aina tärkeää turvata järjestelmien skaalautuvuus tulevaisuutta silmällä pitäen.

Kumppanina projektissa oli Altivo, jonka avustuksella Mikkelissä loikattiin uuteen aikaan ja otettiin käyttöön Windows 10 -käyttöjärjestelmä sekä Enterprise Mobility + Security, joka on tuonut mukanaan mobiililaitteiden yhtenäisen hallinnan tunnetuimmille alustoille. Näin ollen kaikki työasemat sekä toimisto- että tuotantotiloissa päivitettiin Windows 10 -ympäristöön. Tähtäimessä oli tietoturvallinen ratkaisu, joka mahdollisti myös kaikkien manuaalisten toimintojen automatisoinnin sekä automaattiset työnkulut.

Kun asiaa katsotaan ihan käytännön tasolla, niin uudessa ympäristössä on esimerkiksi mahdollista sammuttaa ja käynnistää kaikki tuotannossa olevat yleiset päätelaitteet automaattisesti. Merkittävin muutos on toiminnanohjausjärjestelmän käyttäminen palvelimelta, jolloin päivitykset saadaan ajettua tuotantoon puolessa tunnissa, kun ennen työhön meni kokonainen työpäivä. Casemetillä ei ole myöskään lainkaan palvelimia omissa tiloissaan, vaan kaikki, myös Office 365 ja Power BI -työkalut ovat pilvessä. Pk-yrityksillä ei usein ole mahdollistakaan ylläpitää itsenäisesti omia palvelimiaan, vaan siihen tarvitaan hyvän kumppanin, tässä tapauksessa Altivon apua.

Alkaa kuulostaa aika näppärältä toteutukselta vai mitä? IT-järjestelmä on saanut kiitosta niin käyttäjiltä kuin yritysjohdoltakin. Yritysjohdon päivittäiseen hyötykäyttöön on päätynyt Power BI -ratkaisu, jonka avulla on mahdollista analysoida ja visualisoida liiketoimintadataa päätöksenteon ja tuotannon ohjaamisen tueksi. Tulevaisuudessa Casemetissä haaveillaan mobiililaitteiden entistä paremmasta hyödyntämisestä sekä Office 365:n tuomista ratkaisuista.

Käy kurkkaamassa oheisesta videosta, miten Casemetin toimitusjohtaja ja IT-päällikkö itse kuvailevat toimintaympäristön tehostamista Microsoftin ratkaisujen avulla.


Tarja Kantola

Tarja Kantola toimii tuotepäällikkönä Microsoftin Windows liiketoimintayksikössä. Windows 10 käyttöönoton myötä saavutetut hyödyt sekä erityisesti parantunut tietoturva ovat jokaiselle yritykselle mahdollisuus uudistua ja saada enemmän aikaan.

 

Osallistu keskusteluun

2 kommenttia

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ihan hito kova!