Spotscale bygger högupplösta 3D-stadsmiljöer i molnet

Spotscale bygger högupplösta 3D-stadsmiljöer i molnet

Spotscale startades år 2013 och sedan dess har de arbetat med 3D-bilder som fångas av drönare för att ta fram storskaliga, realistiska 3D-rekonstruktioner av olika typer av stadsmiljöer.

Företaget bygger 3D-modeller med hög upplösning från de fångade bilderna med hjälp av algoritmer som skräddarsys för att återspegla den miljön som konstrueras i 3D. Stadsplanerare, fastighetsutvecklare, miljöforskare, spelutvecklare och andra kan nyttja tekniken i deras dagliga arbetsliv.

“Vi anser att Microsoft Azure är ett instrument som hjälper oss att föra våra unika molnbaserade 3D-rekonstruktioner till en global kundbas. Genom att kombinera dem med Azures räckvidd och skalbarhet kan vi erbjuda ett spännande erbjudande till marknaden.”

Molnet var den enda logiska lösningen

Att nyttja molnet med dess obegränsade kapacitet, var den enda logiska lösningen för att uppnå den typ av skala Spotscale behövde.

“Vi bestämde oss för att Microsoft Azure skulle vara det rätta valet eftersom vi hade använt molntjänsten i tidigare mindre projekt och var mycket nöjda med resultaten”

När man hade bemästrat hur man kunde bygga mindre stadsmiljöer i 3D var det dags för ett projekt i större utsträckning: Att använda tekniken till att bygga en 3D-modell av en innerstadspark i Sverige, med hjälp av 140,000 bilder som täckte 40 stadsblock.

“Detta skulle inte ha varit möjligt utan Azure och molnets kraft – en investering i lokal beräkningskapacitet skulle ha förbjudit oss från att erbjuda tjänsten till ett lönsamt pris på våra slutmarknader”

Historiskt sett skulle en människa behöva titta på en bild och notera, ”det finns en byggnad här och en annan byggnad där och det har ett antal fönster och det finns ett område med gräs där borta.” Nu arbetar Spotscale med att automatisera det hela. De tillämpar maskininlärning för att märka och förklara olika delar av alla visuella modeller som produceras.

Läs mer om hur Spotscale drar nytta av Azure på Microsoft Customer Stories (på engelska)

Om Microsoft BizSpark
Microsoft arbetar med startups i alla storlekar och former. För nystartade bolag som utvecklar programvara eller appar erbjuder Microsoft programmet BizSpark, där bolaget under ett år får tillgång till alla Microsofts utvecklarlicenser och testmjukvara, till exempel Microsoft Azure, Windows 10, Visual Studio, Office 365 och SQL Server. Dessutom ingår en fast summa Azure-krediter varje månad som företaget kan utnyttja till produktion och support i plattformen. På detta sätt sparar företaget pengar och kan ägna sig åt sin nystartade verksamhet utan att behöva oroa sig för dessa kostnader.
Men BizSpark innebär även att medlemmarna får tillgång till 100-tals utbildningar och en möjlighet att få tillgång till Microsofts lokala experter som kan hjälpa till med teknikfrågor och bli en framtida partner att accelerera företaget tillsammans med.

Läs mer om BizSpark och om hur ditt företag kan delta i programmet på https://bizspark.microsoft.com/
Frågor? Kontakta oss på bizsparksverige@microsoft.com.

Följ gärna Microsoft Developer Sverige på Twitter och Facebook

Delta i konversationen!

0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *