10 års teknikutveckling på en vecka när Vision tog steget till molnet

Arbetslöshetskassan Vision upplevde att man ”satt fast” i en gammal IT-lösning som hindrade dem att jobba på det sätt de önskade. Bland annat saknade man möjligheten till rörlighet på och utanför kontoret samt upplevde frustration över att vissa uppgifter krävde mer tid än nödvändigt.

Genom att ta ett helhetsgrepp kring sin IT gick man från olika teknikmiljöer och återkommande utmaningar med kompatibilitet till ett nytt sätt att jobba med tekniken som stöd.

Modern teknik föder nya beteenden

Att ta steget till molnet och prioritera att alla medarbetare har en dator som är anpassad för ett modernt arbetssätt har gett Björn och hans kollegor en enhetlig IT-miljö som inte bara förenklar arbetsvardagen, utan som också öppnat upp för mer spontana möten och nya samarbeten.

Framtidens arbetsliv är beroende av att man kan jobba där man är, säger Björn Varenius enhetschef på Akassan Vision och summerar deras digitala förändringsresa: Vi gjorde tio års teknikutveckling på en vecka.

Hur skulle ditt företags förändringsresa se ut?

Delta i konversationen!

0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *